Nieuws/Financieel
1591493306
Financieel

Aalberts slaat extra voorraden in

Amsterdam - Aalberts industrie heeft over de eerste vier maanden van dit jaar een organische groei van 9% geboekt ten opzichte van een jaar eerder, meldt het in een tussentijds handelsbericht. Het aantal orders in de boeken groeide met 51%.

Volgens het bericht dat de maker van industriële componenten donderdagochtend publiceerde weet het bedrijf de gevolgen van de pandemie, schaarse werknemers en problemen in de aanvoer van componenten en grondstoffen te managen en hebben zich ’geen ernstige problemen voorgedaan’.

Voor de zekerheid heeft het wel extra geïnvesteerd in voorraden, laat het weten. Daarnaast steekt het meer geld in de voorbereidingen voor verdere groei.

Het bedrijf denkt onder andere te kunnen profiteren van de trend dat westerse bedrijven productie steeds vaker dichterbij huis willen organiseren. Activiteiten in Rusland die Aalberts heeft, behelzen minder dan een procent van de omzet en gaan volgens het bericht door op een lager niveau en zouden in lijn zijn met internationale sancties.

De omzetgroei van 9% ligt aanzienlijk lager dan de 15% organische toename van de omzet die Aalberts over het vorige jaar boekte, maar boven het doel van 4 tot 6% dat het bedrijf eind vorig jaar voor de periode van 2022 tot 2026 presenteerde. Absolute bedragen werden in het handelsbericht niet naar buiten gebracht.