Nieuws/Financieel
160339776
Financieel

Thuiswerker blijkt fanatieke roker

Een thuiswerker steekt sneller een sigaret op.

Een thuiswerker steekt sneller een sigaret op.

LONDEN - De coronapandemie is goed nieuws voor tabaksfabrikanten. Door thuiswerken hebben meer mensen mogelijkheden om te roken, ziet de Britse tabaksfabrikant Imperial Brands, bekend van Gauloises en West-sigarette. Ook houden consumenten geld over, dat ze volgens de fabrikant aan sigaretten besteden in plaats van aan reizen of vakanties.

Een thuiswerker steekt sneller een sigaret op.

Een thuiswerker steekt sneller een sigaret op.

Het bedrijf zag ook een sterkere vraag op de Europese en Amerikaanse markt dan op traditionele vakantiebestemmingen, omdat rokers thuisbleven.

De tabaksreus verwacht dankzij de ’thuisrokers’ meer om te zetten dan eerder ingeschat. De verkoop van tabaksproducten stijgt naar verwachting met 1%. De totale omzet zal daarbij min of meer gelijk zijn aan die van vorig jaar, door een daling van 30% in de verkoop op de markt voor onder meer e-sigaretten. Imperial Brands is van plan minder te investeren in dit soort producten die het aanbod moeten vernieuwen, meldde de sigarettenreus al bij zijn halfjaarcijfers.

Imperial rekent wel op een lagere winst, omdat bijvoorbeeld de productiekosten hoger zijn vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op 17 november worden de jaarcijfers verwacht.