Nieuws/Financieel
1606278009
Financieel

Wall Street gaat weer hard onderuit

De Amerikaanse beurzen lijken weer te gaan dalen.

De Amerikaanse beurzen lijken weer te gaan dalen.

New York - De Na een zwakke start moesten de aandelenbeurzen in een snel tempo steeds meer terrein prijsgeven. Daarmee werden de sterke koersstijgingen op Wall Street een dag eerder bijna volledig weer teniet gedaan.

De Amerikaanse beurzen lijken weer te gaan dalen.

De Amerikaanse beurzen lijken weer te gaan dalen.

De Dow-Jonesindex dook 3,9% omlaag naar 24037 punten. De breed samengestelde S&P 500 gleed 3,4% onderuit naar 2782 punten Technologiebeurs Nasdaq viel 3,3 procent terug tot 8064 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump zei dinsdag nog met een groot pakket maatregelen te komen die de economie moeten ondersteunen. Maar echt concrete details werden niet gemeld en er was hoop op de financiële markten dat er op korte termijn stappen gezet zouden worden. Het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten is opgelopen naar meer dan duizend, met meer dan dertig doden.

Eerder op de dag kwam de Britse centrale bank met een renteverlaging en andere maatregelen tegen de economische impact van het coronavirus. Naar verwachting komt de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met steunmaatregelen. Vorige week kwam de Federal Reserve ook met een renteverlaging in verband met het coronavirus. Er wordt verwacht dat de Fed later deze maand een nieuwe rentestap zal zetten.

De olieprijs (WTI) ging 3% omlaag na de sterke opleving op dinsdag. Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco gaat zijn olieproductie verhogen. De stap maakt deel uit van de prijzenoorlog die Saudi-Arabië heeft ontketend op de oliemarkt.

Verder maakte frisdrank- en snackproducent PepsiCo (min 2,7 procent) bekend de maker van energiedrankjes Rockstar Energy Beverages over te nemen in een deal ter waarde van bijna 3,9 miljard dollar. Het is de eerste grote overname onder leiding van topman Ramon Laguarta van PepsiCo die in oktober 2018 aan het roer van het bedrijf kwam te staan.

Sportartikelenproducent Nike ging 4,5 procent onderuit. De Duitse rivaal Adidas verwacht stevige klappen voor de omzet als gevolg van de gekelderde verkoop in China door de uitbraak van het virus.

In de podcast Kwestie van Centen bespreken Herman Stam, Martin Visser en Dorinde Meuzelaar het bloedbad op de beurzen. Luister hier of via je eigen podcast app.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd