Nieuws/Financieel
1607741637
Financieel

Olieprijs even hoger: Rusland gaat productie niet verruimen

MOSKOU (AFN - Rusland is niet van plan de olieproductie te verhogen gezien het grote aanbod op de wereldwijde oliemarkt.

)

Dat meldde een functionaris van de Russische regering aan persbureau Bloomberg. Rusland is in een prijzenoorlog op de oliemarkt verwikkeld met Saudi-Arabië.

In reactie ging de prijs van Brentolie woensdag met 10% omhoog, ’s middag kwam een verlies van 3,5% terug.

Saudi-Arabië is bezig zijn productie flink te verhogen met lagere prijzen, nadat Riyad en Moskou geen overeenkomst konden bereiken over een productiebeperking. Samen met de impact van de coronacrisis zijn de olieprijzen daardoor scherp gedaald.

Volgens de functionaris is het onzinnig om op dit moment nog meer te gaan oppompen. De Russische energieminister Alexander Novak zei vorige maand dat Rusland de productie op de middellange termijn met wel een half miljoen vaten per dag zou kunnen opschroeven.

De functionaris verklaarde verder dat er nog geen gesprekken met de Saudi's zijn geweest. De Amerikaanse president Donald Trump wil met Rusland en Saudi-Arabië om de tafel over de ongekende daling van de olieprijzen. Trump zei dat hij kroonprins Mohammed bin Salman en president Vladimir Poetin heeft aangesproken op de situatie, die ook de Amerikaanse olie-industrie hard raakt.