Nieuws/Financieel
1611030
Financieel

Wall Street start Fed-dag met winsten

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met duidelijke winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Verder openden weer een groot aantal bedrijven de boeken, waaronder vliegtuigmaker Boeing. Ook worden de woorden van president Donald Trump gewogen, die hij sprak in zijn State of the Union. Die toespraak bood weinig verrassingen.

De leidende Dow-Jonesindex stond na een paar minuten handelen 0,9 procent hoger op 26.306 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 2836 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,7 procent tot 7449 punten.

Boeing was een opvallende stijger na beter dan verwachte cijfers. De zwaargewicht zette over 2017 een recordwinst in de boeken. Hoewel ook een recordaantal vliegtuigen werd afgeleverd, viel de omzet iets lager uit dan in 2016. Het aandeel won dik 6 procent.

Verder liet loonstrookverwerker ADP weten dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in januari met 234.000 banen is gegroeid. Dat was meer dan was voorzien. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag.