Nieuws/Financieel
1621134316
Financieel

Stevige groei voor Fastned

Amsterdam - De uitbater van snellaadstations Fastned is in de eerste helft van het jaar wederom sterk gegroeid. Zowel de omzet, het aantal actieve klanten als de afzet van elektriciteit stegen fors ten opzichte van een jaar eerder. Het laadbedrijf opende in de afgelopen zes maanden 16 nieuwe stations waardoor de teller inmiddels op 102 staat.

De omzet steeg in de eerste zes maanden van 2019 naar 1,8 miljoen euro. Dat betekent een groei van 230 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal actieve klanten bedraagt 26.000, een groei van 174 procent.

Fastned heeft inmiddels snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het laadbedrijf streeft ernaar om uiteindelijk een Europees netwerk van snellaadstations neer te zetten. Fastned bereidt zich voor op de bouw van nieuwe oplaadpunten in België, Zwitserland en Frankrijk.

Onder de streep resteerde een verlies van 4,4 miljoen euro. Dat is exclusief de eenmalige uitgaven van 826.000 euro die de onderneming besteedde aan zijn beursnotering.