Nieuws/Financieel
162143503
Financieel

Aandeelhouders akkoord met bod Altice

Amsterdam - Aandeelhouders van Altice Europe zijn donderdag akkoord gegaan met de instemming van het bestuur voor het verhoogde bod van grootaandeelhouder Patrick Drahi op het bedrijf. Alle voorstellen die de overname mogelijk moesten maken, zijn allemaal aangenomen, meldt het bedrijf in een persbericht.

Drahi krijgt daarmee zo goed als zeker het bedrijf in handen voor €5,35 per aandeel. De Fransman die al ongeveer de helft van de aandelen en bijna 80% van de stemrechten in bezit had, had eerder €4,11 geboden, maar kreeg daarop te maken met rechtszaken van andere aandeelhouders die een hoger bod eisten. Kort voor kerst verhoogde Drahi zijn bod, waarop de juridische procedures werden ingetrokken en de opstandige aandeelhouders afspraken hun stukken aan te bieden aan Drahi.

De Vereniging voor Effectenbezitters stemde tegen een aantal voorstellen en was tijdens de aandeelhouders kritisch op het bestuur, dat in haar ogen veel te makkelijk akkoord was gegaan met het aanvankelijke bod van €4,11.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd