Nieuws/Financieel
1624898771
Financieel

Populaire games GTA en FarmVille komen samen onder één dak

In de markt van gameontwikkelaars heeft Take-Two Interactive Software zijn branchegenoot Zynga ingelijfd. Met de overnamedeal is een bedrag van $12,7 miljard gemoeid.

Take-Two Interactive is onder meer de uitgever van de populaire titels Grand theft auto en Red dead redemption. De bekendheid van Zynga komt mede door de games FarmVille en Hair challenge.

Met de samensmelting ontstaat er een speler van groot formaat in de markt. Beide gamemakers zijn gezamenlijk goed voor een omzet van circa $6 miljard. Games op smartphones zijn een zeer sterk groeiend segment in de markt voor computerspelletjes. Take-Two zegt met de overname van Zynga zijn positie op de mobiele-gamesmarkt te willen versterken. Ook moet de overname zorgen voor kostenbesparingen.

De overnameprijs voor Zynga ligt 64% boven de slotkoers van het aandeel afgelopen vrijdag. Het bod is deels in contanten en deels in aandelen.

De deal moet nog wel goedgekeurd worden door de aandeelhouders van beide bedrijven. Ook toezichthouders gaan nog aan de slag met de voorgenomen inlijving.