Financieel/Geld
1625638545
Geld

’Vrouw vaker seksueel geïntimideerd als zij leiding geeft’

Groningen - Vrouwen met een leidinggevende positie worden vaker seksueel lastiggevallen dan andere werkende vrouwen. Dat is de opvallende conclusie van Zweedse en Japanse onderzoekers, onder wie een onderzoeker die verbonden is aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zij hielden een enquête in Zweden, Amerika en Japan en ontdekten dat vrouwen met een managementpositie in alle drie de landen vaker seksuele intimidatie ervaren. Hoeveel vaker, varieert volgens het onderzoek van 30 tot 100%.

Vooral vrouwelijke managers op een lager niveau werden vaak lastig gevallen. Het is dus niet zo dat de werkneemsters op de laagste posities binnen een bedrijf het vaakst de klos zijn, wat wel vaak wordt aangenomen.

Macht

„Toen wij met dit onderzoek begonnen, dachten we dat vrouwen met minder macht vaker slachtoffer zouden worden van seksuele intimidatie. Dat bleek niet zo te zijn”, zegt onderzoeker Seiki Tanaka, assistent-professor bij de leergroep internationale relaties in Groningen en betrokken bij het onderzoek.

„Vrouwen met een managementfunctie worden zowel door hun mannelijke collega’s als door het hogere management geïntimideerd.”

Hogere prijs

Volgens de onderzoeker betekent dit dat vrouwen een hogere prijs moeten betalen om carrière te maken dan mannen, vooral in sectoren en bedrijven waar vooral mannen werken.

Uit het onderzoek in Amerika blijkt bovendien dat vrouwen meer schade aan hun carrière oplopen als zij de seksuele intimidatie rapporteren dan gewone werknemers zonder leidinggevende positie. Zij zouden dan als lastig worden gezien en minder snel kansen of promotie krijgen.

Doofpotcultuur

Japanse vrouwelijke managers hebben het al helemaal moeilijk. Zij die te maken krijgen met intimidatie trekken minder snel aan de bel dan Zweedse of Amerikaanse. Hun collega’s zijn over het algemeen ook van mening dat zij dit niet zouden moeten doen, terwijl zij dit bij een gewone werknemer die geen leiding geeft wel zouden aanraden.

Sommigen gingen zelfs zo ver om te zeggen dat seksuele intimidatie van leidinggevenden een gevolg is van hun eigen slechte leidinggevende kwaliteiten en dat zij het probleem zelf zouden moeten oplossen zonder hun baas in te schakelen.

In dit soort omgevingen gedijt seksuele intimidatie natuurlijk goed, concluderen de onderzoekers.