Financieel/Geld
1629928189
Geld

’Dure’ aandelen Adyen en ASML binnen bereik voor groter publiek

Amsterdam - Beleggen in aandelen met hoge koersen als Adyen en ASML komt voor meer mensen binnen handbereik. Beleggingsplatform Bux biedt vanaf donderdag namelijk fractioneel beleggen in alle 25 aandelen van de Amsterdamse beursindex AEX aan.

Daardoor kunnen beleggers al voor €10 in bijvoorbeeld Adyen stappen. Zij krijgen dan een stukje van een aandeel van de betalingenverwerker.

Voor mensen met een smallere portemonnee was het aandeel Adyen met een koers van ruim €1000 tot nu toe vrijwel onbetaalbaar. Datzelfde geldt voor chipmachinefabrikant ASML, die voor bijna €500 op de koersenborden op Beursplein 5 staat.

Lokale helden

Dankzij deze nieuwe manier van beleggen kunnen ook personen met een beperkt budget in kostbare aandelen van succesvolle bedrijven stappen, stelt Bux-ceo Yorick Naeff. De financiële dienstverlener stelde beleggers eerder al in staat om kleine bedragen in ’dure’ Amerikaanse aandelen als Amazon, Tesla en Google-moeder Alphabet te steken. „Nu we ook AEX-bedrijven aan ons fractionele aanbod hebben toegevoegd, wordt het voor onze klanten mogelijk om in fracties van lokale helden te beleggen”, legt Naeff uit.

Qua kosten rekent Bux €1,50 per order voor fractioneel beleggen in een AEX-aandeel, ongeacht de omvang van de transactie. Concurrenten als eToro en Trade Republic storten zich eveneens op deze nieuwe beleggingsvorm.