Nieuws/Financieel
1632026
Financieel

Personeel ThyssenKrupp akkoord met fusie

ESSEN - (AFN) - Het personeel van ThyssenKrupp heeft in grote meerderheid ingestemd met de fusie met Tata Steel, het moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden. Volgens vakbond IG Metall was ruim 92 procent van de medewerkers voor de plannen. Zo'n 22.000 staalarbeiders bij ThyssenKrupp konden zich over de fusie uitspreken. Bijna driekwart van hen maakte gebruik van die mogelijkheid.

De bedrijven mikken er nog altijd op om de fusie in het vierde kwartaal van dit jaar af te ronden. Wel moet het wederzijdse boekenonderzoek nog worden afgerond. Ook zijn er nog adviezen nodig over de pensioenlasten en de schulden van fusiebedrijf ThyssenKrupp Tata Steel, dat in Amsterdam wordt gevestigd.

Bij het personeel van Tata in IJmuiden is de geplande fusie een stuk minder populair, vooral vanwege zorgen over gevolgen voor de werkgelegenheid. Er dreigen namelijk 2000 banen in Nederland te verdwijnen door de samenvoeging. Tata Steel heeft inmiddels ingestemd met een onderhandelingstraject met de bonden over onder meer de werkgelegenheid.