Nieuws/Financieel
1632566
Financieel

President-commissaris vertrekt bij ABN Amro

Olga Zoutendijk

Olga Zoutendijk

President-commissaris Olga Zoutendijk stapt op bij ABN Amro. Zoutendijk legt haar functie per direct neer. Zij verlaat de raad van commissarissen per 1 juli.

Olga Zoutendijk

Olga Zoutendijk

Zoutendijk is sinds 2014 commissaris bij ABN Amro. Zij werd in 2016 genoemd als potentiële bestuursvoorzitter van de bank als opvolger van Gerrit Zalm. Maar die baan ging naar Kees van Dijkhuizen.

Verklaring

Zoutendijk geeft geen heldere verklaring voor haar vertrek. Wel stelt zij dat er de afgelopen jaren verschillende doelen bereikt zijn bij ABN Amro, onder meer op het gebied van financiële resultaten en vertrouwen van aandeelhouders. Verder heeft in de periode bijna een ,,verdubbeling van diversiteit" plaatsgevonden in de toplagen van de bank. Volgens Zoutendijk is het nu tijd om ruimte te geven aan een nieuwe president-commissaris die ’met vol elan’ verder kan gaan

Zoutendijk begon in 1986 bij ABN Amro en werkte er 15 jaar. In 2001 vertrok ze naar het kleine Australische Westpac. Later kreeg ze een bestuursfunctie bij Standard Chartered. Zoutendijk werd in 2014 teruggehaald naar ABN Amro na een tip van een aantal oudgedienden bij de bank, onder wie voormalig bestuursvoorzitter Jan Kalff.

Steven ten Have

ABN Amro publiceert woensdag de resultaten over 2017. Vice-voorzitter Steven ten Have van de raad van commissarissen vervult tijdelijk de rol van president-commissaris bij het bankconcern. Ten Have is vooral bekend geworden door zijn conflict met Johan Cruijff in 2012 over de strategie van voetbalclub Ajax.