Financieel/Geld
1633696
Geld

Delta Lloyd voor de rechter om ’te hoge boeterente’

Amsterdam - Klanten van Delta Lloyd die voor 14 juli 2016 hun hypotheek hebben overgesloten en daarbij een te hoge boeterente hebben gesloten, moeten daarvoor worden gecompenseerd. Dat vinden althans de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. De twee belangenclubs hebben Delta Lloyd voor de rechter gesleept.

Het gaat om een proefproces. De consumentenorganisaties willen zo afdwingen dat Delta Lloyd volgens de richtlijnen van de Autoriteit Financiële Markten een herberekening van kosten maakt voor klanten die hun hypotheek hebben overgesloten, of hun hypotheek boven de boetevrije ruimte hebben afgelost.

Die nieuwe regels van de toezichthouder gingen eigenlijk pas op 14 juli 2016 in werking. Maar Eigen Huis en de Consumentenbond willen dat ook consumenten die voor die datum een te hoge boeterente hebben betaald worden gecompenseerd. Als de rechter de organisaties in het gelijk stelt, opent dat de weg voor klanten van andere banken om ook de in die jaren te veel betaalde boeterente terug te krijgen.