Nieuws/Financieel
1640185488
Financieel

Vraag naar laadpalen voert winst bij Alfen flink op

ALMERE (ANP) - Energiespecialist Alfen heeft in het eerste kwartaal de winst flink opgevoerd. De vraag naar met name laadpalen voor elektrische auto's en energieopslagsystemen zoals batterijen nam flink toe en daardoor de winstgevendheid.

De omzet bij de laadpalentak ging met meer dan de helft omhoog. Ook het aantal geproduceerde laadpalen steeg met een vergelijkbaar percentage naar 20.800 stuks in de eerste drie maanden. Van alle verkochte laadpalen ging 60 procent over de grens.

Voor het maken van laadpalen zijn elektrische componenten nodig, maar ook computerchips. Alfen merkt wel dat er tekorten aan bepaalde onderdelen zijn, maar heeft dat tot nu toe goed kunnen opvangen.

De vraag naar accupakken voor de opslag van energie steeg ook sterk. Steeds vaker worden deze producten bij zonneparken of windmolens geplaatst om het stroomnet te ontlasten.

Elektriciteitsnetwerken

De grootste tak van Alfen is die voor slimme elektriciteitsnetwerken, waar de omzet nauwelijks steeg. Hier merkt Alfen dat klanten vanwege corona investeringen uitstellen, maar het bedrijf heeft ook hard gewerkt aan de productie voor verdeelstations voor Enexis. Daardoor konden veel andere opdrachten niet direct worden uitgevoerd en de hoeveelheid werk die Alfen nog had liggen, steeg dan ook.

De totale omzet ging naar 53,8 miljoen euro, tegen 44,1 miljoen euro een jaar eerder. De aangepaste bedrijfswinst, dus zonder de invloed van bijvoorbeeld overnames, ging naar 7,2 miljoen euro. Dat was in het eerste kwartaal van 2020 nog 4,6 miljoen euro.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop