Nieuws/Financieel
164135504
Financieel

Corona deert ASMI nog niet

Amsterdam - Redactie DFT ASM International, bouwer van machines voor de chipindustrie heeft gedurende het eerste kwartaal van 2020 nog geen echte last gehad van de uitbraak van het coronavirus. De omzet die het over maanden januari tot en met maart boekte landde met €325 miljoen hoog in het aangegeven gebied van €310 tot €330 miljoen.

Voor het lopende kwartaal stelt het bedrijf van scheidend topman Chuck del Prado alleen de ondergrens van de range waarbinnen het de zijn resultaten verwacht naar beneden bij, vanwege het risico op tegenvallers in de toeleveringsketen door corona. In plaats van tussen de 330 en 350 miljoen, wordt nu een omzet van tussen de 300 en de 350 miljoen verwacht. De tweede helft denkt ASMI weer met een ’sterker orderboek’ in te gaan, maar een raming voor het hele jaar wilde het bedrijf vanwege de onzekere situatie niet afgeven.

Analisten er daags voor de kwartaalcijfers al gerekend op dat ASMI zou voldoen aan eerder afgegeven ramingen. Het bedrijf is dan ook gewoon van plan het eerder voorgestelde dividend uit te keren.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd