Nieuws/Financieel
1648691216
Financieel

Invallen rond overname GrandVision

Amsterdam - Deurwaarders hebben deze week op twee locaties invallen gedaan bij optiekketen GrandVision. Er was ook een inval bij grootaandeelhouder HAL in Rotterdam.

Beide bedrijven bevestigen dat na berichtgeving in het FD.

De invallen vonden plaats in opdracht van brillenketen EssilorLuxottica, de fabrikant van zonnebrillenmerken Ray-Ban en Oakley. Het Frans-Italiaanse bedrijf is de beoogde koper van GrandVision, maar heeft sinds kort een hoogoplopend conflict met de overnameprooi en met HAL. Dergelijke invallen komen zelden voor.

EssilorLuxottica vindt dat GrandVision en diens eigenaar informatie achterhouden over de maatregelen die de brillenketen heeft genomen om de coronacrisis door te komen. Ook is het concern van mening dat mede daardoor afspraken zijn geschonden die bij de overname zijn gemaakt. Dit zou EssilorLuxottica kunnen aangrijpen om de deal af te blazen, of om te heronderhandelen. Toen de coronapandemie uitbrak sloot GrandVision een groot deel van zijn ruim 7000 winkels.

GrandVision, het moederconcern van de optiekketens Pearle en Eye Wish, stelt de door EssilorLuxottica aangespannen rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien.