Nieuws/Financieel

Koers schiet omhoog

Flow Traders gedijt bij markttumult

Euronext

AMSTERDAM (AFN/DFT) - Flow Traders vaart wel bij de wilde koersbewegingen en hoge handelsvolumes op de financiële markten van de afgelopen dagen.

Euronext

De Nederlandse beursintermediair heeft sinds het begin van dit jaar al meer verdiend aan de handel in aandelen en opties dan in het derde kwartaal van 2015, toen de handelsinkomsten een recordniveau van bijna 93 miljoen euro bereikten.

Sterk vierde kwartaal

Dat meldt Flow Traders vrijdagochtend bij de presentatie van de kwartaal- en jaarresultaten. Kort na opening van de beurs won het aandeel 20% op het Damrak.

Het bedrijf zag de handelsinkomsten in het vierde kwartaal al met bijna een kwart toenemen ten opzichte van de voorgaande periode, tot ruim 39 miljoen euro. Het ziet „sterk herstel”. Dat patroon en de ontwikkeling in het eerste kwartaal voorspelt volgens het bestuur een recordkwartaal in de handel van zijn etp’s, de exchange-traded products.

„De sterke groeitrend in 2017 in de ETP-sector, zal naar verwachting in 2018 en daarna voortduren”, aldus Flow Traders. Het resultaat ligt sinds 1 januari „flink boven” het recordkwartaal van €92,8 miljoen van het derde kwartaal van 2015, meldt het handelshuis. Daarbij was Flow er al in geslaagd om eind vorig jaar in een krimpende en „uitdagende” markt het handelsvolume te laten groeien.

De uitwerking van de verzwaarde kapitaalseisen volgens de nieuwe Mifid-II-regelgeving „lijkt voordelig voor ons”, aldus ceo Dennis Dijkstra in een toelichting op de cijfers. De invoering van de regels verliep „volgens plan”.

Forse koersstijging

Over het relatief rustige beursjaar 2017 als geheel kwamen ze uit op 166 miljoen euro, wat wel een daling met een derde betekent ten opzichte van 2016.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) halveerde afgelopen jaar ruimschoots tot 56 miljoen euro. Onder de streep hield Flow Traders een kleine 40 miljoen euro over. Ook dat is ruim de helft minder dan een jaar eerder. Het bedrijf wil ruim driekwart van de winst als dividend uitkeren, wat neerkomt op 0,65 euro per aandeel.

Flow Traders, dat verdient aan de verschillen tussen bied- en laatprijzen, behoort dit jaar op de Amsterdamse beurs tot de sterkst presterende aandelen dankzij de sterke recente beursbewegingen.

Bekijk meer van