Nieuws/Financieel
1650944102
Financieel

HPE snijdt in kosten na teleurstellend kwartaal

San Jose - Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat na teleurstellende resultaten in het afgelopen kwartaal fors in de kosten snijden. Het bedrijf kampt al jaren met een verminderde vraag naar zijn zakelijke server- en computersystemen. De coronapandemie deelt nu een extra klap uit, doordat toeleveringsketens van het bedrijf verstoord raakten.

Tot eind 2022 hoopt HPE minstens 1 miljard dollar aan kostenbesparingen door te voeren. Daarbij wordt het personeelsbestand "herschikt". Verder wil het bedrijf onder andere zijn distributieketens, marketingactiviteiten, klantenservice en productaanbod vereenvoudigen.

HPE boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 6 miljard dollar, 16 procent minder dan een jaar eerder. Daarop leed het bedrijf een nettoverlies van 821 miljoen dollar, mede door afschrijvingen op verouderde systemen.

HPE kwam voort uit de splitsing van computer- en technologieconcern Hewlett-Packard in 2015, waaruit ook de maker van pc's HP Inc voortkwam. HPE legt zich toe op hardware en softwaretoepassingen voor bedrijven. Daarbij ondervindt het het bedrijf concurrentie van grote cloudaanbieders als Amazon en Microsoft en kampt het op het gebied van hardware met het grotere Dell.