Nieuws/Financieel
1651330137
Financieel

Coronavrees brengt Wall Street schade toe

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten donderdag een flauw beeld zien. De stemming onder beleggers op Wall Street werd gedrukt door een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent lager op 29.079 punten. De brede S&P 500 verloor 1 procent tot 3537 punten en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,7 procent in op 11.709,6 punten.

In de VS werden woensdag 142.279 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het is de achtste dag op rij dat meer dan 100.000 nieuwe coronagevallen werden vastgesteld, becijferde persbureau Reuters. Het dodental steeg met 1464. Sinds het begin van de pandemie zijn ongeveer 10,4 miljoen besmettingen en bijna 242.000 sterfgevallen gemeld in de VS. Het land voert daarmee de lijst aan van landen die volgens officiële cijfers het zwaarst zijn getroffen door het virus.

Vooral bedrijven die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen rond corona stonden in de min. Het gaat bijvoorbeeld om luchtvaartondernemingen als American Airlines en United Airlines maar ook om cruisemaatschappijen als Royal Caribbean Cruises en Carnival die tot dik 5 procent lager noteerden.

Farmaceut Moderna won juist bijna 6 procent. De onderneming heeft laten weten dat de eerste batch gegevens van een recente test voor zijn in ontwikkeling zijnde coronavaccin klaar is om nader geanalyseerd te worden.

Het aandeel van de al bankroete winkelketen J.C. Penney werd ongeveer een derde meer waard. J.C. Penney heeft ondanks de financiële problemen toch een nieuw damesmerk gelanceerd, genaamd Stylus. Ook XPeng werd ruwweg een derde meer waard. De in China gevestigde fabrikant van elektrische voertuigen heeft zijn opbrengsten afgelopen kwartaal flink opgevoerd.

De euro stond op 1,1804 dollar, tegen 1,1815 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 41,66 dollar. Brentolie klom 0,4 procent in prijs tot 43,96 dollar per vat.