Nieuws/Financieel
1653494993
Financieel

Kiadis Pharma krijgt goedkeuring voor coronastudie VS

Het laboratorium van Kiadis in Amsterdam

Het laboratorium van Kiadis in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Kiadis Pharma heeft van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA goedkeuring gekregen voor de start van een klinische studie naar behandeling van Covid-19, dat wordt veroorzaakt door het coronavirus. Bij de test maakt de in Amsterdam genoteerde biotechnoloog gebruik van de zogenoemde Natural Killer cellen, grote witte bloedlichamen die de eerste verdedigingslinie in het menselijk afweersysteem vormen tegen kankercellen en infecties.

Het laboratorium van Kiadis in Amsterdam

Het laboratorium van Kiadis in Amsterdam

De FDA keurde een aanvraag van Nationwide Children’s Hospital (NCH) in Columbus, Ohio, goed. Kiadis en NCH bereiden momenteel de start van de studie voor. Volgens Kiadis-topman Arthur Lahr beschikken K-NK-cellen over de juiste eigenschappen, het juiste veiligheidsprofiel en de juiste schaalbaarheid qua productie om breed te kunnen worden ingezet tegen Covid-19 en toekomstige wereldwijde pandemieën.

Kiadis startte onlangs met de preklinische en klinische ontwikkeling van haar K-NK-ID101 programma voor de behandeling en preventie van Covid-19, en verwacht van de Amerikaanse overheid subsidie te ontvangen.

Er wordt in de wereld door veel meer bedrijven gewerkt aan een coronamedicijn. Daarbij wordt ook volop ingezet op het testen van bestaande medicijnen voor gebruik tegen corona.