Nieuws/Financieel
1662299515
Financieel

Aalberts sleutelt aan meer lokaal produceren, forse groei orderboek

Aalberts-topman Wil Pelsma

Aalberts-topman Wil Pelsma

UTRECHT (ANP) - Industrieconcern Aalberts mikt op verdere uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Europa en Noord-Amerika. De onderneming meldt in een handelsupdate over de eerste tien maanden van het jaar dat het loont om regionaal te produceren, waardoor onder andere de transportkosten en het energieverbruik minder worden.

Aalberts-topman Wil Pelsma

Aalberts-topman Wil Pelsma

Aalberts maakt onder meer onderdelen voor de zogeheten cleanrooms, de ultraschone ruimtes waar computerchips worden geproduceerd. Ook is het bedrijf actief op het gebied van ecovriendelijke gebouwen en duurzaam transport. Verder houdt de onderneming zich bezig met lucht-, ruimte- en scheepvaart.

Het bedrijf zag de omzet in de eerste tien maanden van het jaar op eigen kracht met bijna 9 procent aandikken. Het orderboek was 47 procent voller in vergelijking met een jaar eerder. Problemen in de toeleveringsketen zadelen Aalberts wel op met extra kosten. Ook zorgen die voor inefficiëntie. Om leveringen aan klanten veilig te stellen, houdt Aalberts grotere voorraden aan.