Nieuws/Financieel
1663006668
Financieel

Thuiswerkers willen terug naar kantoor

Bijna twee derde van de thuiswerkers staat te trappelen om weer naar kantoor te gaan. Zij missen hun collega’s, omdat zij hun werk alweer bijna een jaar thuis verrichten vanwege corona.

Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstverlener Visma Raet. „Alles wat het werk extra leuk maakt, zoals het praatje bij de koffieautomaat, de lunchwandeling of de vrijdagmiddagborrel, is weggevallen”, legt directeur Marco Winkel uit.

Door het vele thuiswerken missen werknemers ook de verbondenheid met hun bedrijf of instelling. Tevens hebben zij soms geen idee waar hun collega’s mee bezig zijn.

Wolters Kluwer

Vorige week was Wolters Kluwer in het nieuws, omdat de informatie- en dataleverancier zijn medewerkers vanaf de tweede helft van dit jaar wil laten terugkeren naar kantoor. Bij Wolters Kluwer werkt circa 95% van het personeel nu nog thuis.

Bij de terugkeer naar hun werkplek staat de gezondheid van de werknemers voorop. Ook zal dit afhangen van lokale coronaregels, aldus Wolters Kluwer.

Andere bedrijven treffen eveneens voorbereidingen om hun personeel in de loop van dit jaar terug te laten komen naar de zaak. De verwachting is evenwel dat thuiswerken deels in stand blijft als het coronavirus verslagen is.