Nieuws/Financieel

Under Armour scoort op groen Wall Street

AFP

AFP

Na een lager begin konden de Amerikaanse beurzen dinsdag uiteindelijk kleine winsten bijschrijven. Daarmee kreeg de herstelbeweging van de voorgaande handelsdagen een bescheiden vervolg.

De Dow Jones-index kreeg er 0,2% bij op 24640,52 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte 0,5% aan tot 7014 punten, terwijl de S&P500 0,3% vooruit ging naar 2663 punten.

Beleggers in de VS waren voorzichtig positief gestemd in de aanloop naar belangrijke cijfers over de Amerikaanse inflatie die vanmiddag naar buiten komen.

Pepsico klom 0,2%. De sterkere verkopen bij de snackdivisie compenseerde de teruglopende frisdrankverkoop in Noord-Amerika.

Under Armour schoot 16,2% omhoog. De omzet bij maker van sportkleding voldeed ruimschoots aan de verwachtingen.

AmerisourceBergen sprong 9,3% vooruit. Volgens The Wall Street Journal zou drogisterijbedrijf Walgreens Boots Alliance (-0,3%) de medicijnendistributeur benaderd hebben voor een overname.

Amazon pluste 2%. De webwinkel zou volgens mediaberichten honderden werknemers op het hoofdkantoor in Seattle willen ontslaan. Eerder maakte Amazon bekend in de VS juist duizenden banen te creëren.

General Motors zakte 1,4%. De automaker gaat een fabriek in Zuid-Korea sluiten. Daardoor komen circa 2000 werknemers op straat te staan.

De olieprijs in de VS hield met een klein verlies nog stand boven de $59 per vat. Volgens een rapport van het Internationale Energieagentschap (IEA) kan de olieproductie in de VS in de loop van 2018 die van Saudi-Arabië voorbij streven. De oliefondsen Exxon Mobil en Chevron verloren 0,1% respectievelijk 0,6%.