Nieuws/Financieel
166811758
Financieel

Lagere bezettingsgraad bij Vastned Belgium

Groenlo - Nedap heeft in de eerste zes maanden de omzet in het eerste halfjaar met 2,6 procent zien dalen tot 94,2 miljoen euro. De terugkerende omzet van de Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, steeg wel en bedraag nu bijna een kwart van alle omzet.

Het technologiebedrijf voerde de omzet op bij de divisies Healthcare, Identification Systems, Light Controls en Security Management. Bij Livestock Management, Retail en Staffing Solutions daalden de opbrengsten juist.

De operationele winst daalde met bijna een vijfde tot 8,1 miljoen euro door investeringen in de organisatie. Onder de streep hield Nedap 6,7 miljoen euro over, vergeleken met 8,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2018.

Nedap France

Nedap verwacht nog altijd dat de omzet over heel 2019 hoger uitvalt dan een jaar eerder.

Nedap maakte verder bekend zijn Franse dochter Nedap France aan investeringsmaatschappij B&Capital te verkopen. Daar houdt het Twentse bedrijf netto 14,5 miljoen euro aan over. Dat resulteert in een boekwinst van ongeveer 10 miljoen euro.

Onderhandeling

Begin deze maand had Nedap al bekendgemaakt samen met de andere aandeelhouders van Nedap France in exclusieve onderhandeling te zijn met B&Capital. Nedap verwacht dat de transactie op korte termijn kan worden afgerond. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf had een belang van 49,8 procent in Nedap France.

Het technologiebedrijf wil de opbrengst van de verkoop via een eenmalige verhoging van het dividend grotendeels teruggeven aan zijn aandeelhouders. De hoogte van dat dividend maakt het bedrijf bekend als het de jaarcijfers over dit jaar presenteert.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop