Nieuws/Financieel

Vastned overtreft eigen prognose

Door ANP Producties

Amsterdam - Winkelverhuurder Vastned heeft 2017 afgesloten met een beter direct resultaat dan het bedrijf eerder zelf voorspelde. Ook wist de beursgenoteerde onderneming de bezettingsgraad van zijn portefeuille te verhogen en is de vastgoedportefeuille opgeschoond door vastgoed, dat als niet-strategisch werd bestempeld, van de hand te doen.

Topman Taco de Groot heeft de indruk dat de strategie van Vastned duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Het directe resultaat per aandeel kwam uit op 2,22 euro. Dat is minder dan de 2,42 euro van een jaar eerder, maar boven de afgegeven prognose van 2,10 euro tot 2,20 euro per aandeel. Voor 2018 verwacht Vastned eveneens een direct resultaat binnen die bandbreedte.

De brutohuuropbrengsten gingen wel omlaag, van 81,3 miljoen euro in 2016 naar 77,5 miljoen euro. Die daling kwam vooral door de gedane desinvesteringen, onder meer in Turkije. Op vergelijkbare basis was juist sprake van een brutohuurgroei van 1,3 procent. De totale bezettingsgraad ging daarbij omhoog van 97,3 naar 98,1 procent.