Nieuws/Financieel
1673551449
Financieel

Bouwmarkten nemen maatregelen tegen te grote drukte

LEIDSCHENDAM (ANP) - Doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten gaan het aantal klanten in de winkel strenger reguleren. Dit moet het risico op besmettingen met het nieuwe coronavirus beperken, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat kluswinkels open kunnen blijven.

Grote bouwmarkten huren beveiligers in die erop letten dat per tien vierkante meter winkeloppervlak maar één klant binnen is, meldt branchevereniging VWDHZ. Kleinere winkels verplichten hun klanten een mandje of winkelwagen te gebruiken, om zo de afstand te bewaren.

Bij VWDHZ zijn onder andere Gamma, Karwei, Bauhaus, Hornbach en Praxis aangesloten. Winkels in de sector kregen het bovengemiddeld druk nadat Nederlanders werd opgedragen zo veel mogelijk thuis te blijven. Veel mensen grepen die maatregel tegen het coronavirus aan om te klussen in en rondom het huis.

Openingsuren beperken

Leden van de branchevereniging hebben ook afgesproken hun openingsuren te beperken, zodat personeel niet te veel belast raakt. Eerder besloten bouwmarkten al vaker schoon te maken en lijnen aan te brengen bij kassa’s om klanten afstand te laten houden. Ook roepen ze klanten op in hun eentje te komen winkelen.

Coronahufters, het crisisdebat in de Tweede Kamer, én een zeldzame militaire actie. Dat en meer in de nieuwste corona-update. Luister de podcast hier, hieronder of via je eigen podcast app.