Nieuws/Financieel

Cisco zet meer om en beloont aandeelhouders

Door ANP Producties

San Jose - Cisco Systems heeft afgelopen kwartaal voor het eerst in meer dan twee jaar weer omzetgroei laten zien. Ook is de Amerikaanse producent van netwerkapparatuur erg positief in zijn omzetverwachting voor het lopende kwartaal en het bedrijf kondigde aan een extra 25 miljard dollar uit te trekken voor het terugkopen van aandelen.

Cisco moest afgelopen kwartaal wel een monsterverlies van 8,8 miljard dollar in de boeken zetten, vanwege een eenmalige last in verband met de Amerikaanse belastinghervormingen. De opbrengsten kwamen uit op 11,9 miljard dollar. Dat is ongeveer 3 procent meer dan een jaar eerder, toen Cisco daarbij onder de streep een winst van 2,3 miljard dollar overhield.

Topman Chuck Robbins is erg in zijn nopjes met de resultaten over het afgelopen kwartaal. Die laten volgens hem zien dat de eerder ingezette strategie van Cisco werkt. Voor het lopende kwartaal rekent hij op een toename van de omzet met 3 tot 5 procent op jaarbasis. Cisco worstelde hiervoor lang met de overstap van bedrijven naar diensten in de cloud. Om daarop in te spelen moesten de activiteiten van Cisco meer op software worden gericht.