Nieuws/Financieel
1674196
Financieel

Omzetdaling voor Ordina in Nederland

Nieuwegein - Ordina heeft de omzet in Nederland vorig jaar zien afnemen. In België en Luxemburg dikten de opbrengsten wel aan, zo bleek donderdag uit het jaarbericht van de ICT-dienstverlener.

Ordina zag de omzet in Nederland met 0,7 procent afnemen tot 254,3 miljoen euro. In de omringende landen steeg de omzet met 3,5 procent naar 90,5 miljoen euro. In totaal zette Ordina een omzet van 344,9 miljoen euro in de boeken voor 2017. Dat is 0,4 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf realiseerde onder de streep een nettowinst van 3,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 14,5 miljoen euro.

Ordina had in het vierde kwartaal wel de wind in de zeilen. De omzet in Nederland groeide met 8 procent en in België/Luxemburg met 4,9 procent. Volgens Ordina was er sprake van groei bij klanten in de publieke sector en de financiële dienstverlening.

Verslagperiode

Topman Jo Maes wees ook naar de laatste verslagperiode van het jaar. ,,We sluiten 2017 winstgevend af na een goed vierde kwartaal, waarin in Nederland onze omzet steeg door een sterke toename bij onze klanten in de overheidsmarkt en de financiële dienstverlening. België/Luxemburg heeft opnieuw een sterke performance geleverd'', zo benadrukte hij.

De verbetering in het tweede halfjaar noemde Maes bemoedigend en werd gedreven door aanhoudende marktvraag. Ordina stelt een dividend voor van 2 eurocent per aandeel.