Nieuws/Financieel
1675056960
Financieel

’UniCredit schrapt 10.000 banen’

De Italiaanse bank UniCredit wil 10.000 banen schrappen. Dat maakt de grote bank uit Milaan binnenkort volgens bronnen bekend.

Bloomberg meldt dat de bank voor december nog weer eens duizenden banen moet schrappen om overeind te kunnen blijven.

Begin juni bleek dat het Italiaanse Unicredit het Franse Société Générale probeert te verleiden tot een fusie.

Ook leek het in de race voor een fusie met Commerzbank. De Duitse tak van UniCredit werd in 2011 aangeklaagd wegens het schenden van de toen geldende sancties tegen Iran.

De Italiaanse bank heeft recent $1,3 miljard afgetikt in een schikking met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran enkele jaren geleden en daarmee strafvervolging afkopen.

Meer ingrepen

Topman Jean Pierre Mustier zou naar verluidt later dit jaar met de plannen naar buiten komen. Het exacte aantal banen dat verdwijnt, is nog niet vastgesteld en zou volgens de bronnen ook veel lager kunnen uitvallen.

Momenteel werken er ongeveer 86.000 mensen bij de Italiaanse bank. Het banenverlies zou vooral Italië treffen waar de bank de meeste werknemers heeft, maar ook andere landen. UniCredit zou ook naar andere manieren kijken om de operationele kosten te verlagen.

In de afgelopen jaren heeft Mustier al banen geschrapt bij UniCredit om kosten te besparen en nam hij maatregelen om de balans en kapitaalpositie van het financiële concern te versterken.