Nieuws/Financieel
1676820956
Financieel

Dow wint 530 punten, Wall Street ziet groei economie

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdagavond met winst de handel uit, aangejaagd door een mogelijk vaccin tegen corona en signalen van verdere versoepeling van lockdowns.

Met de beeldbepalende Dow (+2,2% en 529,95 punten toename) sloot de S&P 500-index 1,3% in de plus. De Nasdaq liet veel winst lopen en eindigde 0,2% hoger.

Naast nieuws over de versoepeling van reisbeperkingen in onder andere Spanje en Duitsland, leeft bij beleggers ook de hoop dat het dieptepunt van de economische crisis achter de rug is. Macro-economische gegevens over de huizenmarkt en consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten wezen op een voorzichtige economische opleving.

Spanningen

Zorgen over Chinees-Amerikaanse spanningen staken kort voor het slot de kop op. Persbureau Bloomberg meldde op basis van ingewijden dat de regering-Trump overweegt sancties in te stellen tegen Chinese functionarissen, bedrijven en financiële instellingen.

Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines en Southwest Airlines wonnen dankzij optimisme over de reisbranche tot 14,8 procent.

Ook internetondernemingen Expedia (plus 6,3 procent) en Booking Holdings (plus 7,1 procent), beide actief in online boekingen, eindigen in de plus. Cruisemaatschappijen Royal Caribbean Cruises, Carnival en Norwegian Cruise Line stonden tot 15,3 procent in het groen.

Novavax

Biotechnoloog Novavax werd 4,5 procent meer waard. De onderneming kondigde het begin van een klinische studie aan naar een mogelijk coronavaccin. Eerder op de dag stond het aandeel nog ruim 14 procent hoger.

De euro werd 1,0986 dollar waard, tegenover 1,0979 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,7 procent tot 34,14 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent meer op 36,05 dollar.