Nieuws/Financieel
1678485250
Financieel

Groeikramp vertroebelt prognose UniCredit

Rome - De Italiaanse bank UniCredit heeft zijn omzetdoelstelling voor dit jaar naar beneden toe bijgesteld. De bank wist de voorbije maanden, tegen de eigen verwachting in, geen omzetgroei te realiseren. UniCredit wijst met een beschuldigende vinger naar de groeivertraging van Europese economieën en de verkoop van een online bankonderdeel, die de opbrengsten drukten.

UniCredit zag de omzet in het tweede kwartaal van dit jaar 4,6 procent dalen tot 4,5 miljard euro. De bank verdiende minder geld met kredietverstrekking, handel en commissies en verlaagde daarop zijn omzetprognose dit jaar van 19 miljard euro naar 18,7 miljard euro. De winst steeg, geholpen door de verkoop van het bankonderdeel wel fors, met 81 procent tot 1,9 miljard euro.

Het eerder afgegeven winstdoel hield de bank in de lucht, geholpen ook door kostenbesparingen. Bij UniCredit verdwenen de laatste tijd duizenden banen en nog eens duizenden banen staan op de tocht. De bedrijfskosten vielen in de voorbije maanden op jaarbasis 4,4 procent lager uit.