Nieuws/Financieel
1687237157
Financieel

Amazon neemt belang in Amerikaanse tak van Just Eat Takeaway

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkel- en techconcern Amazon neemt een belang in maaltijdbestelbedrijf Grubhub. Dat is het Amerikaanse onderdeel van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf ook van Thuisbezorgd.nl.

Zogeheten Prime-leden van Amazon hoeven een jaar lang geen bezorgkosten te betalen bij Grubub. In eerste instantie neemt Amazon een belang van 2% in het onderdeel. Dit kan op termijn 15% worden.

Magere prestaties

De deal met Amazon is een welkome voor Just Eat Takeaway, dat al langer met de magere prestaties van Grubhub in zijn maag zit. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf onderzoekt de opties voor Grubhub, dat ruim een jaar geleden werd overgenomen voor een bedrag van $7,3 miljard. Sinds die overname is zo’n 70% van de beurswaarde van Just Eat Takeaway verdampt.

Verschillende aandeelhouders gaven onlangs nog aan uiterst ontevreden te zijn over de gang van zaken bij het maaltijdbestelbedrijf. Zij willen dat Just Eat Takeaway de Amerikaanse dochter weer gaat verkopen.

De deal met Amazon zal voor de financiële resultaten van Grubhub niets uitmaken, zo werd gemeld.

Het aandeel Just Eat Takeaway maakte woensdag direct een koerssprong van dik 13% op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden verheugd op de samenwerkingsdeal met webwinkelconcern Amazon.