Nieuws/Financieel
1691467
Financieel

'Hogere resultaten voor Wolters Kluwer'

Amsterdam - Informatieleverancier Wolters Kluwer heeft in 2017 hogere resultaten in de boeken gezet. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenramingen opgesteld door Bloomberg. Wolters Kluwer komt woensdag voorbeurs met cijfers naar buiten.

De omzet komt volgens de schattingen uit op ruim 4,4 miljard euro, tegen 4,3 miljard euro in 2016. Bij de operationele winst voor eenmalige posten wordt een bedrag voorspeld van 1 miljard euro, tegen 950 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst valt naar verwachting wel wat lager uit. Die consensus ligt op 464 miljoen euro, tegen 490 miljoen euro een jaar eerder.

Wolters Kluwer heeft voor 2017 een verwachting uitgesproken voor een ,,solide'' autonome groei en een verdere verbetering van de operationele marge tot een niveau tussen de 22,5 en 23 procent. Daardoor moet de aangepaste winst per aandeel, uitgaande van gelijke wisselkoersen, met circa 5 procent toenemen. De aangepaste winst per aandeel zou volgens de consensus uitkomen op 2,26 euro, van 2,10 euro in 2016.

Desinvesteringen

Bij een trading update in november liet Wolters Kluwer weten dat het bedrijf in alle belangrijke markten is gegroeid in de eerste negen maanden, met een autonome stijging van de omzet van 3 procent.

Wolters Kluwer is afgelopen jaar veel bezig geweest met een reeks desinvesteringen zoals de verkoop van zijn transportdienstendivisie. Ook werden wat overnames gedaan zoals het Italiaanse softwarebedrijf Tagetik.

KBC Securities gaf in een vooruitblik aan voor het hele jaar op een autonome groei met 2,9 procent te rekenen en een aangepaste winst per aandeel van 2,27 euro. KBC denkt dat Wolters Kluwer het dividend met 4 cent verhoogt tot 0,83 euro per aandeel.