Nieuws/Financieel
1694851
Financieel

ForFarmers zet stap in Polen

Lochem - ForFarmers zet stappen in Polen. Het veevoerbedrijf neemt voor circa 56 miljoen euro een meerderheidsbelang in branchegenoot Tasomix, dat voornamelijk actief is in de pluimveesector. De stap past volgens ForFarmers in de Horizon 2020-strategie waarbij zowel het bedrijf zowel op eigen kracht als door overnames wil groeien binnen Europa.

Na de transactie, waarbij 60 procent van de stukken wordt overgenomen, is ForFarmers actief in vijf landen en versterkt het bedrijf naar eigen zeggen zijn positie als marktleider op de Europese voermarkt. ForFarmers kan op termijn ook de resterende aandelen overnemen.

Tasomix heeft twee productielocaties operationeel en één nieuwe fabriek is momenteel in aanbouw. Het bedrijf was in 2016 goed voor een omzet van ongeveer 103 miljoen euro.

Tasomix zal deel gaan uitmaken van het ForFarmers-cluster Duitsland, België en Polen. De overeenkomst wordt naar verwachting binnen drie maanden afgerond. Wel is nog de goedkeuring vereist van de Poolse mededingingsautoriteiten.