Financieel/Geld
1694903870
Geld

’Consumenten in de kou door drempelbedrag’

DEN HAAG (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail heeft de positie van consumenten in de markt voor meubels en woonaccessoires flink verzwakt door zich terug te trekken uit de Geschillencommissie Wonen. Dat vindt de Consumentenbond. INretail begon een eigen geschilleninstantie, maar de voorwaarden daarvan zouden aanzienlijk slechter zijn voor consumenten.

Volgens de Consumentenbond hanteert deze nieuwe instantie, Uitgesprokenzaak.nl, een drempelbedrag van 250 euro. Dat betekent dat consumenten die een conflict hebben met een woonwinkel over een product dat minder kost dan 250 euro geen gebruik kunnen maken van de geschillenregeling.

"Dat is slecht nieuws voor consumenten, want INretail is een grote partij, waarbij vrijwel alle bekende woonwinkels zijn aangesloten", zegt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond. Wie een probleem heeft over een meubelstuk dat goedkoper was dan 250 euro staat volgens haar nu in de kou. "Er is dan geen onafhankelijke instantie meer die hen helpt. Alleen de rechter, maar een juridische procedure is tijdrovend en duur."