Nieuws/Financieel
1695158
Financieel

'ForFarmers versterkt Europese positie'

Amsterdam - Veevoederbedrijf ForFarmers heeft met de overname van een belang van 60 procent in het Poolse Tasomix stappen gezet met het versterken van zijn marktpositie in Europa. Dat schrijven marktvorsers van KBC Securities in een rapport.

De analisten hadden in eerste instantie liever gezien dat ForFarmers een overname zou hebben gedaan in één van de vier markten waar het bedrijf al actief is. Evengoed wordt de overname van de Poolse branchegenoot als positief ervaren. KBC benadrukt dat de overname past in de strategie van de onderneming. Daarbij kan ForFarmers via Tasomix nieuwe markten aanboren.

Polen is volgens KBC een belangrijke producent van kuikens. Tasomix geeft het veevoederbedrijf toegang tot een markt met een bovengemiddelde groeipotentie in de pluimveesector. Verder is het volgens de kenners van KBC positief dat Tasomix al dit jaar zal gaan bijdragen aan de winst per aandeel voor ForFarmers.

Voor nu handhaafde KBC zijn advies hold op ForFarmers. Ook het koesdoel blijft vooralsnog op 9,80 euro staan. Het aandeel ForFarmers stond dinsdag in de vroege handel 4,2 procent hoger op 9,97 euro.