Nieuws/Financieel
1695676558
Financieel

Bitcoin koelt flink af met terugval tot ruim onder $40.000

Amsterdam - De bitcoin liet deze week weer een grillig beeld zien, waarbij na een opleving tot boven de $40.000 de digitale munt op vrijdag weer een terugtrekkende beweging maakte.

Op cryptoplatform Coindesk keek de bitcoin rond 08.00 uur (Nederlandse tijd) aan tegen een verlies van 2,8% bij een stand van $37.615. Op donderdag werd de grens van $40.000 nog opwaarts gepasseerd.

Bij de verminderde animo onder cryptobeleggers speelt mogelijk nog een rol dat de Amerikaanse centrale bank van plan is sneller dan verwacht de rente in de VS weer te gaan verhogen. Deze voorgenomen verkrapping van het monetaire beleid speelt risicovollere beleggingen, zoals cryptomunten parten.

Steun in de rug

Begin deze week kreeg de bitcoin nog een flinke steun in de rug van Tesla-baas Elon Musk. Hij benadrukte de cryptomunt toch weer te omarmen als de productie daarvan met minder olie, steenkool en andere fossiele brandstoffen gebeurt.

Eerder deze maand zorgde Musk juist nog voor flinke averij bij de bitcoin. Daarbij gaf hij in een tweet juist aan dat zijn liefde voor de digitale munt voorbij zou zijn vanwege de schadelijke milieu-effecten.

Eind januari bracht Musk nog een ongekende opmars van de bitcoin op gang. Hij gaf destijds aan voor $1,5 miljard in de digitale munt te stappen en zijn elektrische auto’s ook in de cryptomunt te laten afrekenen.

In de podcast Generatie T. bespreken vier jonge beleggers de massale instroom van leeftijdgenoten op de beurs:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo