Nieuws/Financieel
1696158
Financieel

Jupiler pils wil scoren met ’Belgium’

Logo Jupiler

Logo Jupiler

Brussel - Het biermerk Jupiler wordt tijdelijk omgedoopt tot ’Belgium’. De nieuwe tijdelijke naam wordt doorgevoerd als steun voor het Belgisch elftal tijdens het WK in Rusland.

Logo Jupiler

Logo Jupiler

Dat melden Belgische media naar aanleiding van een melding van de eigenaar van Jupiler, ’s werelds grootste brouwer AB Inbev. AB Inbev zegt dat het merk 'de eigen identiteit aan de kant schuift voor een hoger doel'.

Het recept van Jupiler blijft gelijk, zo garandeert de brouwer. In maart zullen de eerste blikjes en flesjes van 'Belgium' in de winkelrekken te vinden zijn. Pas in juli keert de merknaam Jupiler terug.

Heel bierminnend België stond afgelopen dagen op de kop toen de brouwerij waar Jupiler wordt gemaakt (brouwerij Jupille, vlak bij Luik) alle verwijzingen naar de naam Jupiler schrapte. De brouwer werd overstroomd met verontruste klanten die vreesden dat hun pils zou verdwijnen.

AB Inbev is al lang actief rond voetbal. Twee jaar geleden, tijdens het Europees kampioenschap, lanceerden ze exclusieve Rode Duivelsblikjes voor het EK in Frankrijk. Toen waren er onder het motto 'All in red' achttien blikjes voorzien, elk met een afbeelding van een Rode Duivel.