Nieuws/Financieel
1699772
Financieel

Wolters Kluwer groeit gestaag verder

Amsterdam - Informatieleverancier Wolters Kluwer heeft in 2017 hogere resultaten in de boeken gezet. Het bedrijf voldeed aan de eerder uitgesproken verwachtingen en topvrouw Nancy McKinstry was dan ook tevreden over de verbeteringen in onder meer omzet, marges, kasstroom en het rendement op investeringen.

De omzet van Wolters Kluwer over heel 2017 kwam uit op 4,4 miljard euro, tegen 4,3 miljard euro in 2016. De operationele winst voor eenmalige posten kwam als verwacht uit op 1 miljard euro, tegen 950 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een winst van 671 miljoen euro, waar het bedrijf een jaar eerder 490 miljoen euro overhield.

Wolters Kluwer is afgelopen jaar veel bezig geweest met een reeks desinvesteringen zoals de verkoop van zijn transportdienstendivisie. Ook werden wat overnames gedaan zoals het Italiaanse softwarebedrijf Tagetik. Volgens McKinstry blijft Wolters Kluwer gespitst op het verder uitvoeren van de strategie, om vooral efficiënter te kunnen opereren.

Dividend en aandeleninkoop

Het bedrijf stelt zijn aandeelhouders een dividend van 0,85 euro per aandeel in het vooruitzicht. Daarnaast zal het bedrijf voor 400 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Voor heel 2018 verwacht Wolters Kluwer een groei van het resultaat met 10 tot 15 procent op basis van gelijke wisselkoersen.