Nieuws/Financieel
1700125
Financieel

'Wisselende cijfers voor BAM'

Amsterdam - BAM heeft over 2017 wisselende resultaten geboekt, maar er waren geen nieuwe negatieve verrassingen bij het bouwbedrijf. Dat meldde KBC Securities in een reactie op het bericht van BAM.

Volgens KBC kwam de nettowinst aanzienlijk lager dan verwacht. De problemen met de zeesluis in IJmuiden drukten zoals verwacht zwaar op de jaarcijfers. KBC stelt wel dat de kaspositie en het orderboek positieve punten zijn in de cijferpublicatie van BAM. Het advies is buy met een koersdoel van 6,20 euro.

ING liet weten dat de resultaten min of meer in lijn liggen met de verwachtingen, maar dat de winstprognose voor 2018 voorzichtig is. Die outlook is lager dan de voorspelling van ING en de consensus in de markt, aldus de bank. BAM heeft aangegeven voor dit jaar op een stijging van het gecorrigeerd resultaat voor belastingen met circa 2 procent te rekenen.

Buy-advies

ING merkte wel op dat het licht hogere dividend als welkom gebaar en dus positief punt mag worden gezien na de reputatieschade door de winstwaarschuwing van BAM vorig jaar. ING hanteert een buy-advies met een koersdoel van 7 euro.

Het aandeel BAM noteerde woensdagochtend omstreeks 09.30 uur 7 procent lager op 3,65 euro. Daarmee was de bouwer met afstand de sterkste daler in de MidKap.