Nieuws/Financieel
1700155
Financieel

Wolters Kluwer voldoet aan verwachtingen'

Amsterdam - De resultaten die informatieleverancier Wolters Kluwer publiceerde waren vrijwel geheel als verwacht. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport over het bedrijf. Ook ING bestempelde de cijfers als weinig verrassend.

De kenners wijzen onder meer op de omzet- en de winstgroei van het bedrijf. Maar ook qua aandeleninkoop en het verhogen van het dividend stelde Wolters niet teleur. De beloningen aan de aandeelhouders vielen volgens de marktvorsers van KBC hoger uit dan voorzien. Verder wijst de Belgische bank op de vooruitzichten voor 2018, die door de nieuwste accountantsstandaard (IFRS15) over heel 2018 iets lager zullen uitvallen, dan volgens de oude methode.

ING zet de eigen verwachtingen van Wolters voor 2018 af tegen de gemiddelde verwachting van analisten. Qua marges, kasstroom en rendement op investeringen liggen deze cijfers gelijk. Met de prognose voor de verwaterde aangepaste winst per aandeel is Wolters positiever over zijn groeipotentie dan de marktvorsers.

Adviezen

Liberum noemde vooral de vooruitzichten die Wolters Kluwer schetste positief. Ook waren de resultaten over 2017 iets beter dan voorzien.

KBC handhaafde zijn advies accumulate op KBC. ING blijft bij zijn koopadvies. Liberum heeft een advies hold. Het aandeel Wolters Kluwer noteerde omstreeks 09.40 uur 2,7 procent hoger op 41,44 euro.