Nieuws/Financieel
1700457
Financieel

'Winkelcentra moeten blijven evolueren'

Melbourne - Winkelcentra moeten zichzelf blijven ontwikkelen om zo de concurrentie van internetwinkels als Amazon het hoofd te kunnen bieden. Dat zegt bestuursvoorzitter Christophe Cuvillier van vastgoedfonds Unibail-Rodamco in het kielzog van de recente overname van het Australische Westfield.

Om de eigen winkelcentra aantrekkelijker te maken zal Unibail gaan investeren. Het bedrijf wil het aantal eetgelegenheden gaan verdubbelen naar 10 procent van het totaal. Daarnaast wil het bedrijf meer ruimte maken voor bijvoorbeeld cosmetica-outlets, of de maker van elektrische auto's Tesla. Daarnaast zou het goed zijn als in winkelcentra jaarlijks 10 procent van de huurders roteert.

Volgens Cuvillier is de toekomst meer dan alleen internet. ,,Het is ook fysieke detailhandel", aldus de bestuursvoorzitter. Als voorbeeld noemt hij de boekwinkel die Amazon opende in een winkelcentrum in New Jersey. De samenstelling van winkelcentra zal veranderen en het is volgens hem zaak dat eigenaren blijven investeren.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd