Financieel/Geld
1701283689
Geld

’Pensioenuitkering met 5% omlaag in 2020’

Amsterdam - Ook zonder de impact van de coronacrisis is in 2020 de gemiddelde verwachte pensioenuitkering in beschikbare pensioenpremieregelingen al met 5% gedaald. Dat staat in de Pensioenvergelijker, het kwartaalbericht van pensioenadviseur Aon.

De beschikbare premieregeling is gebaseerd op een vastgezette premie, en niet op een vastgezette uitkering. Het gaat hierbij vooral om de uitkeringen van pensioenverzekeraars. Door de lage rentestanden en de grillige beurzen ging de gemiddelde verwachte pensioenuitkering bij deze regelingen met een paar tientjes per maand omlaag.

Deze daling is 5%, op basis van berekeningen die tot en met 31 maart van dit jaar zijn gemaakt. De corona-impact zit daar dus nog niet in. „Dat wordt nog wel slechter, dus”, zegt Corine Reedijk van Aon.

Pensioenakkoord

Nu heeft nog zo’n 1 op de 7 werknemers een dergelijke regeling. Met de uitwerking van het pensioenakkoord zullen dat er veel meer worden: dan wordt de beschikbare premieregeling namelijk standaard.

Aon verwacht dat de coronacrisis zal zorgen voor nog minder pensioenuitkering. De dekkingsgraden van grote fondsen zitten vaak nog onder de 90%, de aangepaste kortingsgrens.