Nieuws/Financieel
1702023
Financieel

'Vlakke opening beurzen New York'

New York - De beurzen in New York openen woensdag waarschijnlijk met zeer bescheiden uitslagen, na de verliezen van een dag eerder. De aandacht van beleggers zal vooral uitgaan naar de publicatie van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, later op de dag. Ook zijn er nog wat macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten.

In de notulen zal vooral worden gespeurd naar aanwijzingen over het rentebeleid van de Fed. Begin februari was er nog grote onrust op de beurzen door de vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente mogelijk sneller kan gaan verhogen door de sterker stijgende inflatie. De Fed gaat naar verwachting in maart de rente opnieuw verhogen. Voor dit jaar heeft de centrale bank aangegeven drie rentestappen te voorzien.

Op economisch gebied komen gegevens van marktonderzoeker Markit over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie en dienstensector. Daarnaast komen cijfers over de verkoop van bestaande woningen in de VS.

LendingClub

Bij de bedrijven staat onlinekredietverstrekker LendingClub in de belangstelling na bekendmaking van tegenvallende resultaten. LendingClub lijkt een fors lagere opening te krijgen. De aanbieder van betaaltelevisie Dish Network publiceerde eveneens kwartaalcijfers. De winst viel hoger uit dan verwacht, maar de omzet stelde teleur.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer sportwinkelketen Foot Locker, hamburgerketen Wendy's en navigatiespecialist Garmin.

Ook chipbedrijven Broadcom en Qualcomm mogen weer op aandacht rekenen. Broadcom blijft erbij dat het Qualcomm wil overnemen, maar als die doorzet met de overname van het Nederlandse NXP zal de prijs wel lager liggen.

Walmart

Mogelijk kan Walmart wat herstellen van de zware koersdreun op dinsdag. Het aandeel van het supermarktconcern kelderde ruim 10 procent, het zwaarste verlies in meer dan twee jaar. Walmart kwam met tegenvallende cijfers over de onlineverkopen.

Het koersverlies van Walmart zette druk op het algemene sentiment op Wall Street. De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag 1 procent lager op 24.964,75 punten. De brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2716,26 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,1 procent tot 7234,31 punten.