Nieuws/Financieel
1704730
Financieel

Chips en auto's helpen Neways vooruit

Son - Neways heeft in 2017 fors meer omzet behaald, geholpen door de groeiende vraag naar zijn producten vanuit de chipindustrie en de auto-industrie. De producent van elektronische componenten zag zijn opbrengsten in een jaar tijd met bijna 12 procent groeien tot 438,7 miljoen euro.

Ook het werk dat nog op de plank ligt is fors meer in vergelijking met twaalf maanden geleden. De orderportefeuille was eind 2017 gevuld met 264 miljoen euro aan opdrachten. Dat was een jaar eerder circa 191 miljoen euro. Naast meer werk vanuit de auto- en chipsector is er ook meer vraag naar de producten van Neways vanuit de industrie.

Onder de streep resteerde over 2017 een winst van 9,9 miljoen euro. Dit betekende een stijging met 2,1 procent op jaarbasis. Daarbij moet worden aangetekend dat het resultaat in 2016 positief werd beïnvloed door een belastingvoordeel in Duitsland.

Volgens topman Huub van der Vrande was de groei van Neways sterker dan verwacht. Dit trok volgens hem wel een wissel op de organisatie, onder meer omdat het bedrijf genoodzaakt was meer tijdelijke krachten in te huren. Dat pakte op zijn beurt weer negatief uit voor de efficiëntie van onder meer werkprocessen.