Nieuws/Financieel
1704978352
Financieel

Altice versimpelt kapitaalstructuur

Amsterdam - Telecom- en kabelbedrijf Altice gaat zijn kapitaalstructuur versimpelen. Waar de onderneming tot nu toe geld ophaalde via Altice France, Altice International en Altice Luxembourg, is het de bedoeling dat die laatste verdwijnt. Om dat voor elkaar te krijgen voert Altice een aantal transacties uit.

Altice France geeft voor 2,1 miljard euro aan nieuwe obligaties uit. Daarmee wordt een deel van de ruim 2,2 miljard euro aan uitstaande obligaties van Altice Luxembourg met een looptijd tot 2025 afgelost. Bovendien stelt Altice voor om obligaties van Altice Luxembourg met een looptijd tot 2027, met een totale waarde van 3 miljard euro, om te zetten in obligaties van Altice France. De voorwaarden van die obligaties blijven verder hetzelfde.

Door de versimpeling van de kapitaalstructuur en de voorgestelde transacties bespaart Altice jaarlijks 36 miljoen euro aan rentebetalingen. Het bedrijf heeft nu 363 miljoen euro aan besparingen per jaar gerealiseerd, meer dan de helft van het doel van 700 miljoen euro per jaar. Door de huidige lage rente denkt Altice het besparingsdoel bovendien eerder dan verwacht te kunnen behalen.