Nieuws/Financieel
1705091
Financieel

'Resultaten Fugro minder dan verwacht'

Amsterdam - De resultaten van bodemonderzoeker Fugro in 2017 vallen lager uit dan verwacht. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de cijfers. Volgens de kenners viel met name het bedrijfsresultaat lager uit dan gedacht. De omzet was iets ook minder hoog dan voorspeld. Verder kwam de schuld hoger uit dan voorzien, maar was het werkkapitaal wel sterker.

KBC denkt net als Fugro dat dit jaar de prestaties zullen verbeteren. Daarbij wijst de bank op het toenemende activiteitenniveau in de offshore olie- en gasmarkt, de extra kostenbesparingen en de staat van dienst van aankomend topman Øystein Løseth die in april het roer overneemt van Paul van Riel.

KBC herhaalt zijn hold-advies en koersdoel van 13,50 euro.

ING verklaarde dat de cijfers ruwweg in lijn liggen met de prognoses en dat het ergste voor Fugro achter de rug lijkt te zijn. De volumes herstellen, maar de prijzen blijven onder druk staan. De winstprognose voor 2018 kan neerwaarts aangepast worden omdat het herstel langer duurt dan velen hadden gedacht. Al met al is sprake van redelijke resultaten maar de outlook is niet echt overtuigend, aldus ING. Het advies staat op hold met een koersdoel van 13 euro.

Het aandeel Fugro noteerde donderdagochtend omstreeks 09.45 uur 3 procent lager op 12,03 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de MidKap.