Nieuws/Financieel
1705325
Financieel

ING positief over uitbreiding fabriek AMG

Amsterdam - ING is positief gestemd over de uitbreiding van de fabriek in Ohio door metalenspecialist AMG, omdat die expansie bij kan dragen aan een hogere winstgevendheid. Dat stellen marktvorsers van de bank in een rapport.

Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met een grote Amerikaanse olieraffinaderij voor het verwerken van katalysatorstoffen. De deal met het bedrijf dat nu ook al klant is van AMG, heeft een looptijd van meerdere jaren. De investeringen voor de uitbreiding worden op 35 miljoen dollar geschat. De uitbreiding vergroot de capaciteit met circa een derde en is eind 2019 afgerond.

ING denkt dat die expansie een positieve impact van 12,5 miljoen dollar op het bedrijfsresultaat in 2020 kan hebben. Dat kan zelfs oplopen tot 27,5 miljoen dollar in 2020 als de huidige prijzen van vanadium aanhouden.

ING herhaalt zijn buy-advies voor AMG, met een koersdoel van 55 euro. Het aandeel AMG noteerde donderdagochtend omstreeks 10.25 uur 0,4 procent lager op 41,04 euro.