Nieuws/Financieel
1707667
Financieel

Walmart stuwt Dow Jones

New York - Wall Street is donderdag verdeeld gesloten. De Dow Jones-index eindigde 0,7% hoger, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,1% daalde.

De notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve onder leiding van Janet Yellen hielden de beurzen in New York gisteren opnieuw bezig. Uit de Fed-notulen bleek dat de beleidsmakers bij de Amerikaanse centrale bank nog altijd een positieve kijk hebben op de economie. Kenners lazen in het verslag signalen dat de nieuwe Fed-voorzitter Jerome Powell de rente dit jaar wellicht verder gaat verhogen dan tot nu toe werd aangenomen.

De Dow Jones-index werd onder meer gestuwd door Walmart. De winkelgigant stond dinsdag en woensdag fors onder druk na tegenvallende jaarcijfers. Maar gisteren veerde het aandeel Walmart weer met 1,4% op.

Avis Budget

Een reeks kleinere Amerikaanse bedrijven kwam met cijfers. Avis Budget steeg 13,5% na beter dan verwachte resultaten. Het autoverhuurbedrijf boekte vorig jaar een winst van $361 miljoen bij een omzet van $8,8 miljard.

Pandora Media, bekend van muziekdiensten en internetradio, gunde beleggers ook een kijkje in de boeken. De kwartaalcijfers waren veel beter dan verwacht, maar dat werd geheel overschaduwd door tegenvallende vooruitzichten. Het aandeel Pandora Media verloor 7,3%.

Chesapeake Energy werd 21,5% meer waard. Het energieconcern wist in het slotkwartaal van 2017 uit de rode cijfers te klimmen.