Nieuws/Financieel
1709519
Financieel

’Musicalbedrijf Joop van den Ende naar de beurs’

Joop van den Ende

Joop van den Ende

De aandeelhouders van Stage Entertainment, het internationale musical-imperium van Joop van den Ende, onderzoeken de mogelijkheden van een beursgang.

Joop van den Ende

Joop van den Ende

Dat bevestigen meerdere bronnen in de financiële sector. Voor theatermagnaat Joop van den Ende, die vandaag zijn 76e verjaardag viert, zou het na de beursgang van Endemol in 1996 de tweede keer zijn dat hij een bedrijf naar de beurs brengt.

Haalbaarheidsstudie

De aandeelhouders hebben de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om een haalbaarheidsstudie te doen. Die studie moet uitwijzen of het bedrijf Stage Entertainment klaar is voor een beursgang.

Betrokkenen benadrukken dat het nog erg pril is en dat er nog geen beslissing is genomen of de beursgang daadwerkelijk plaats gaat vinden. „We zitten in een oriënterende fase, we kunnen ook besluiten om het niet te doen, of pas in een later stadium,” aldus een zeer goed ingevoerde bron. Intern wordt ’in het beste geval’ het vierde kwartaal van 2018 als mogelijke datum voor een beursgang gezien, maar 2019 zou ook kunnen.

Circa €1 miljard waard

Een waardering voor Stage Entertainment is moeilijk in te schatten, maar de ondernemingswaarde zou volgens een ruwe schatting van een bron in de markt makkelijk richting de €1 miljard kunnen gaan.

Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf